AlpskiTeden Intermezzo 2020 bo izveden

9. in 11. decembra 2020
Online

 


Podobno kot njegov velik brat AlpskiTeden, ki se odvija vsaka štiri leta, je AlpskiTeden Intermezzo mednarodni dogodek, ki ga skupaj organizirajo najpomembnejše alpske organizacije, ki se ukvarjajo s trajnostnim razvojem in zaščito gora. Mesto Nica, ki se nahaja na koncu alpskega loka, bo letos gostilo to brezplačno prireditev v izjemnem alpskem vzdušju. Alpski teden Intermezzo 2020 bo potekal v povezavi z zaključnimi dogodki francoskega predsedstva Alpski konvenciji in SUERA ter bo omogočil srečanje in izmenjavo idej med različnimi akterji v okviru alpskega sodelovanja.

Mladi & Podnebje

Kako mladi v Alpah vidijo svojo prihodnost?

Življenjskega okolja in poklicev, ki se danes obravnavajo kot tipično „alpski“, jutri verjetno ne bo več, zlasti zaradi podnebnih sprememb. Na Intermezzu AlpskiTeden 2020 bo poudarek prav na tem, kaj to pomeni za mlade generacije. Kako mladi dojemajo spremembe v pokrajini in naravnem okolju, povezane s podnebnimi spremembami? V kakšnem okolju bodo živeli?

Ste mladi, člani združenja, aktivni v izobraževalni ustanovi, svetovalnem ali razvojnem centru za poklicno kariero, raziskovalec, javni uslužbenec, izvoljeni predstavnik ali alpski državljan? Pridite in delite svoje poglede in izkušnje ter skupaj oblikujte odgovore, ki bodo olajšali vključevanje mladih v ta hitri razvoj našega okolja, naše družbe in našega gospodarstva.

 

 
 
Finančna pomoč :

Ministère de la Transition écologique et solidaire

Région Auvergne Rhône-Alpes

Région Sud Provence-Alpes-Côte d’Azur

Région Bourgogne Franche Comté

Métropole Nice Côte d’Azur

 
In collaboration with:
Parc National du Mercantour

Parc Naturel Régional des Préalpes d’Azur