Ekskurzije

Prijavo na ekskurzije je potrebno opraviti preko spleta, skupaj s prijavo na Alpski teden. Na informacijski stojnici AlpWeekINFO boste prejeli informacije glede časov in krajev odhoda.

Ekskurzije: 1

Kolesarska tura skozi dolino Achental

Dobro označena kolesarska pot Achental-Radweg povezuje celotno dolino od jezera Chiemsee do meje s Tirolsko. Pot, ki je speljana vzdolž reke Tiroler Ache in ponuja čudovite panoramske poglede na predalpski svet, povezuje barje Filzen, v bližini jezera Chiemsee, s slikovito gorsko dolino.
[celodnevna ekskurzija]


15.10.2016
DE FR

Ekskurzije: 2

Iskanje koral na gorskem vrhu Hochfelln (1.674 m)

Najprej se boste z žičnico povzpeli na vrh Hochfelln. Zgoraj vas bo pričakal panoramski pogled na glavni alpski greben na južni strani ter na gričevnat predalpski svet z jezerom Chimsee na severni strani. Na krožni poti okoli gorskega vrha boste na geološko-botanični učni poti izvedeli kako so se na vrhu gorovja Chiemgau znašle korale in školjke.
[poldnevna ekskurzija]


15.10.2016
DE EN

Ekskurzije: 3

Vožnja z ladjico po jezeru Chiemsee in obisk otokov Herreninsel in Fraueninsel

Jezero Chiemsee ni znano samo po svojem čudovitem predalpskem svetu, temveč tudi po svojih številnih kulturnih zakladih. Eden izmed najbolj znanih je dvorec Herrenchiemsee, ki ga je zgradil kralj Ludwig II. Vožnja z ladjo do otoka in ogled dvorca nato pa nadaljevanje vožnje do sosednjega otoka Fraueninsel in obisk benediktinskega samostana in romantičnih vrtov se uvrščata v klasični repertorar izletov na in v okolici jezera Chiemsee.
celodnevna ekskurzija


15.10.2016
DE FR IT SL

Ekskurzije: 4

Doživljajska vožnja s čolnom do izliva reke Tiroler Achen

Med vožnjo do nekdanje barkače „Birgit“ boste izvedeli več o nastanku jezera Chiemsee pa tudi o njegovem počasnem izginjanju. Sami boste raziskali vodo v najglobljem delu jezera, odkrili kdo v njej živi in migeta ter občudovali ledine in ptice ob izlivu reke Tiroler Achen.
poldnevna ekskurzija


15.10.2016
DE IT

Ekskurzije: 5

Gorski gozd v dolini Achental

Sprehod z gozdarjem/i bavarskega javnega gozdarskega podjetja Bayerische Staatsforsten
 
Gozdarsko podjetje Bayerische Staatsforsten (BaySF) je največji upravljavec z zemljišči v bavarskih Alpah. Delo v gorskih gozdovih, ki ga opravlja BaySF, torej v veliki meri vpliva na krajino in mora ustrezati številnim zahtevam, saj je njegov namen, da bodo v enaki meri upoštevani, zavarovani in ohranjeni življenjski prostor in potrebe ljudi, rastlinskega ter živalskega sveta. Istočasno pa trajnostno multifunkcionalno gozdarstvo z obnavljajočo se surovino les nudi pomembno osnovo za trajnostni razvoj v regiji in delovna mesta na podeželju. Ekskurzija vam bo podala vpogled v delo podjetja BaySF in priložnost za izmenjavo o temi trajnostnega multifunkcionalnega gozdarstva.

Stiki: Johannes Wurm, Bayerische Staatsforsten


15.10.2016
DE SL